• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • En migga har en kort, men synnerligen relevant undran lördag, 23 juli, 2016
      En migga: I den allmänna asyldebatten i media så pratar man bara om ”syrier som flyr från krig och förföljelse”. De utgör hittills i år cirka 20 procent av alla sökande. Under 2015 så kom knappt 32 procent av de asylsökande från Syrien. Varför undrar ingen över varför det kommer asylsökande (!) amerikaner, serber, albaner, européer, […] […]

En migga: ”Apropå 17-åringen som man trodde var 35…”

Här följer fortsättningen på historien om 17-åringen som man trodde var 35 så som en migga berättar den:

Det var så uppenbart att han var vuxen att han till slut erkände det själv. Han lämnade till och med in sitt pass. Han var dock inte 35 år utan ”bara” 28…

Nu ansöker han på nytt om att få uppehållstillstånd här, denna gång på grund av att han har fått barn i Sverige. Men han har flera barn i hemlandet också. Så, han var inte en skolpojke som i hemmet överraskades av en gerillaattack eller dylikt, utan han var en gift flerbarnsfar som sökte en framtid i Sverige. Han sa själv att han körde med att han var ett barn för att vi västerlänningar är så korkade. Vi ser inte ens om man är barn eller vuxen.

Nu ska han åka till hemlandet för att ansöka på nytt, i eget namn. Vad ska hans hustru därhemma säga? Antagligen ingenting, eftersom hon nu bara behöver vänta i två år efter att han fått komma till Sverige på anknytning till flickvännen och barnet i Sverige. Sedan kan hon själv komma efter med barnen. Två år är ingenting jämfört med hur länge hon redan väntat i ovisshet efter att ha skickat sin make till Europa och Sverige, jagande asyl eller något annat sätt att få uppehållstillstånd.

Kommentar: En person som den här 28-årige 17-åringen – som ljugit om allt och som har hustru och barn i hemlandet – har inte någon som helst rätt att få uppehållstillstånd i Sverige för sig och sin familj. Han har inga skäl eller grunder enligt utlänningslagen. Men det kommer han förmodligen att få. För att ”vi västerlänningar är så korkade”, för att citera honom själv.

Den här personen som knappast har några skäl till uppehållstillstånd i Sverige i enlighet med utlänningslagen kommer alltså således med stor sannolikhet att ändå få det. Samtidigt som Migrationsverket absolut ska utvisa en ensamstående mamma med en snart femårig son född i Sverige, till Iran. Och samtidigt som Migrationsverket prompt ska återsända en uigur från Kina till Albanien, en man som suttit oskyldig i Guantánamo och har sin enda släkting utanför Kina här i Sverige, till Albanien… Är det underligt att folk inte har någon respekt för eller tilltro till ”asyleriet”?

© Denna blogg.
Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 300 andra följare